Onze werkwijze

Contact opnemen

Wie is het Het Inboedelhuis

Al tientallen jaren bent u bij Het Inboedelhuis aan het juiste adres voor duurzame antieke kasten. Wij hebben altijd meer dan 1000 meubels op voorraad. Samen met u kijken we precies wat uw smaak is en uw wensen zijn. Zo krijgt u een meubel precies naar uw wensen aangepast. Een meubel wat meer dan 100 jaar oud is en nog eens minimaal 100 jaar zal meegaan. 

Meer over onze voorraad

Hoe is Het Inboedelhuis begonnen?

Het Inboedelhuis is een familiebedrijf welke al 70 jaar bestaat. Oorspronkelijk uit België, daarna naar Gouda en op dit moment gevestigd in Waddinxveen.

 

De oprichters, ouders van de huidige eigenaar Armand, zijn begonnen met het importeren van Franse en Belgische meubels naar Nederland. Zo zijn Henry Deux kasten en Mechelse meubels naar Nederland gekomen.


In 1993 is het bedrijf overgenomen door Armand met nog hulp van zijn vader. Vanaf dit moment zijn de grenen meubels in beeld gekomen en kwamen er contacten in Oost-Europa. Later is Marijke hier bij gekomen. Vanaf deze periode werd Het Inboedelhuis groter en groter.


We hebben toen er voor gekozen om de producten ook aan te gaan passen door met verfkleuren te gaan werken. Zo kunt u een kleur kiezen die prachtig in uw interieur past.

 

Waar komen onze kasten vandaan?

De meeste van onze meubelen komen uit Oost Europa. Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Kroatië uit Oostenrijk en Zweden. Hier worden de meubels verzameld en ingekocht. Op dit moment zijn de meubels nog in de oude staat met allerlei lagen verf erop en delen die niet meer goed zijn.


Zelf uitgekozen

In grote aantallen worden deze door ons ingekocht en daarna gewassen en schoongemaakt op een professionele manier.

Als het hout schoon is en gedroogd dan worden ze stuk voor stuk nagekeken en voorzien van nieuwe onderdelen waar nodig. Pootjes, koplijsten, sloten etc.

Ons proces

Al onze meubels worden van te voren bewerkt om nog vele jaren mee te gaan. Zo worden onze meubels:


• Professioneel schoongemaakt zodat u weer een fris meubel krijgt. 


• De meubels worden goed gereinigd in speciale baden. Een duurzaam proces waarbij we alle verlagen diep worden verwijderen. Dit doen wij zodat onze verf goed blijft zitten en de grenen meubels geen last krijgt van afbladdering.


• De meubels worden grondig geschuurd en gerestaureerd waar nodig. De nieuwe delen zorgen ook weer voor een langdurig gebruikt. Terwijl de charme en de sfeer van het authentieke meubel bewaard blijft.


Naar wens aanpassen

Nadat deze meubels zijn uitgekozen komen ze in onze hal in Waddinxveen binnen. Hier staan deze dan als halffabricaat. Klaar voor u om te bekijken en uit te kiezen.


Zelf uitkiezen
U kiest zelf een meubel uit waar nog aan gewerkt moet worden. Als u een meubel heeft gevonden kunt u zelf een kleur, de inhoud en het beslag uitkiezen. Wij zorgen dat alle sloten goed werken. De deuren goed sluiten etc.


Aanpassingen op maat

Nadat uw keuze is gemaakt gaan de meubels naar onze timmerafdeling. Daar worden de meubels nagekeken, stukjes ingezet waar nodig en delen aangepast als u dat wil. Bijvoorbeeld een strakke poot i.p.v. een bol poot. Of een hogere commode i.p.v. van de originele maat. Dan gaan de planken erin of hang/leggedeelten, net waar u voor kiest.

Kleuren en lakken van de meubels

De binnenkanten van het meubel worden in een houtkleur gezet. Dit is een kleurwater die zorgt dat de kast een frisse binnenkant krijgt en de nieuwe planken er in de kleur van de binnenkant uit komen te zien.

Kleuren van meubels

De meubels worden in onze kleurderij voorzien van een voorkleuring. Dit om de lak extra goed uit te laten komen. Als het meubel is voorgekleurd gaat deze naar de gladmakerij. Hier worden de alle oneffenheden aangepakt. Zo worden plekjes weggeschuurd of geplamuurd en worden gaatjes dichtgemaakt. Een laatste schuurbeurt zorgt voor een prachtige glad meubel.


Meerdere fases

Om u de hoogste kwaliteit te kunnen geven gaan het meubel na de gladmakerij weer terug de kleurmakerij in. Hier worden verschillende grondlagen aangebracht. Mochten hier nog overgebleven oneffenheden terug komen worden deze hier voor de laatste keer bijgewerkt.

 

Hierna wordt het meubel voorgekleurd met een zogenoemde voorloper. Dit om de uiteindelijke kleur extra goed te laten zien. Na het aanbrengen van de voorloper krijgt het meubel de uiteindelijke kleur. Dit door middel van twee verse laklagen.

 

Geen afbladdering

Dit alles zorgt er voor dat uw kast geen last krijgt van afbladdering en vrij is van oneffenheden. Hierdoor kunt u extra lang genieten van uw nieuwe meubel.

 

De afwerking

Na de nieuwe verflaag is het tijd om de meubels te laten drogen. In deze laatste fase worden randjes bijgewerkt, glazen of spiegels er weer ingezet of andere extra’s wat u heeft uitgekozen. 


Laatste puntjes

Als allerlaatste komt het door u gekozen beslag op de kast. De kast wordt gesteld en de laden worden in de wax gezet zodat deze weer soepel lopen.

Het meubel wordt klaargezet voor ophalen, Hier lopen we nogmaals na of de inhoud goed is, de kleur en het beslag juist is en de kwaliteit naar wens is. Daarna kunt u uw meubel ophalen en een nieuw plekje geven.

Neem contact op

 Al onze meubels bekijken? Kom langs in Waddinxveen of bel 0182 - 52 66 77 of 06 - 510 304 46.

Neem contact op

Het Inboedelhuis
Mercuriusweg 16b 
2741TA Waddinxveen

T: 0182 - 52 66 77

M: 06 - 510 304 46

E: info@hetinboedelhuis.nl

Privacyverklaring

KvK nummer: 29032763

Openingstijden

Dinsdag 10:00 - 17:00

Woensdag 10:00 - 17:00

Donderdag 10:00 - 17:00

Vrijdag 10:00 - 17:00

Zaterdag 10:00 - 17:00

Koopzondagen                                        11.00 - 16.00

Koopzondagen 2022: 6 juni, 26 juni, 28 aug.,

18 sept., 2 okt., 6nov., 11  dec., 15 jan. 2023