Onze werkwijze bij Het Inboedelhuis in Waddinxveen
Showroom | Blanke antiekmeubels | Het Inboedelhuis antiekgroothandel

Onze werkwijze

Nadat deze meubels zijn uitgekozen komen ze in onze hal in Waddinxveen binnen. Hier staan deze dan als halffabricaat. Klaar voor u om te bekijken en uit te kiezen.

Inspiratie

Waar komen onze kasten vandaan?

De meeste van onze meubelen komen uit Oost Europa. Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Kroatië uit Oostenrijk en Zweden. Hier worden de meubels verzameld en ingekocht. Op dit moment zijn de meubels nog in de oude staat met allerlei lagen verf erop en delen die niet meer goed zijn.

Zelf uitgekozen
In grote aantallen worden deze door ons ingekocht en daarna gewassen en schoongemaakt op een professionele manier. Als het hout schoon is en gedroogd dan worden ze stuk voor stuk nagekeken en voorzien van nieuwe onderdelen waar nodig. Pootjes, koplijsten, sloten etc.

Kleuren en lakken
van de meubels

De binnenkanten van het meubel worden in een houtkleur gezet. Dit is een kleurwater die zorgt dat de kast een frisse binnenkant krijgt en de nieuwe planken er in de kleur van de binnenkant uit komen te zien.

Kleuren van meubels
De meubels worden in onze kleurderij voorzien van een voorkleuring. Dit om de lak extra goed uit te laten komen. Als het meubel is voorgekleurd gaat deze naar de gladmakerij. Hier worden de alle oneffenheden aangepakt. Zo worden plekjes weggeschuurd of geplamuurd en worden gaatjes dichtgemaakt. Een laatste schuurbeurt zorgt voor een prachtige glad meubel.

Meerdere fases
Om u de hoogste kwaliteit te kunnen geven gaan het meubel na de gladmakerij weer terug de kleurmakerij in. Hier worden verschillende grondlagen aangebracht. Mochten hier nog overgebleven oneffenheden terug komen worden deze hier voor de laatste keer bijgewerkt. Hierna wordt het meubel voorgekleurd met een zogenoemde voorloper. Dit om de uiteindelijke kleur extra goed te laten zien. Na het aanbrengen van de voorloper krijgt het meubel de uiteindelijke kleur. Dit door middel van twee verse laklagen.

Geen afbladdering
Dit alles zorgt er voor dat uw kast geen last krijgt van afbladdering en vrij is van oneffenheden. Hierdoor kunt u extra lang genieten van uw nieuwe meubel.

Al onze meubels bekijken?

Kom langs in Waddinxveen of bel 0182 - 52 66 7706 - 510 304 46.