Onze kwaliteit bij Het Inboedelhuis in Waddinxveen
Showroom | Blanke antiekmeubels | Het Inboedelhuis antiekgroothandel

Onze kwaliteit

Wij merken dat er vaak veel vragen zijn hoe u nu de kwaliteit van een meubel kunt herkennen. Daarom vertellen wij u graag wat meer over de kwaliteit die wij aanbieden en het proces wat elk meubel doorgaat voordat wij tevreden over het meubel zijn. Zo kunt u dit eenvoudig ook vergelijken en de beste keuze hierin maken!

Wij hebben onze Inboedelhuis kwaliteit verdeeld in twee onderwerpen, de kwaliteit van het verf proces en de kwaliteit van de afwerking.

Inspiratie

Kwaliteit van onze verf

Onze meubels ondergaan een grondige reiniging in speciale baden, zowel van binnen als van buiten. Door het open hout aan de buitenkant worden verflagen goed gehecht, terwijl het binnenste volledig schoon wordt gemaakt, vrij van oude geuren. Na 120 jaar worden oude onderdelen zoals pootjes en koplijsten vervangen. Vervolgens kunnen we alle aanpassingen doen om uw meubel naar wens te maken.

Kleuren van meubels
In onze kleurwerkplaats krijgen de meubels eerst een voorbehandeling met onze speciaal ontwikkelde onderlaag, zodat we goed kunnen bekijken waar de oneffenheden zitten. Zodra dit goed gedroogd is. wordt het meubel gescheurd en opnieuw voorzien van een grondlaag. Na de 2e droging wordt het meubel naar de tussen afwerking gebracht. Hier worden alle onvolkomenheden aangepakt, zoals het schuren of plamuren van plekjes en het dichten van gaatjes, het vervangen van benodigde onderdelen. Een laatste schuurronde zorgt voor een prachtig egaal afgewerkt meubelstuk.

Binnenkant van onze kasten

De binnenkant van het meubel wordt in een houtkleur gezet. Dit is een kleurwater die zorgt dat de kast een frisse binnenkant krijgt en de nieuwe planken er in de kleur van de binnenkant uit komen te zien.

Het is belangrijk dat de binnenkant van een kast niet geverfd wordt hoewel u dit wel vaak ziet bij andere aanbieders. Wanneer u de binnenkant ook verft kan het hout niet meer kan ademen, de lak zal uiteindelijk scheuren. Dit gebeurt dan op de panelen in de deuren of zijkanten. Deze bestaan namelijk nooit uit 1 paneel maar uit meerdere delen. Hout werkt namelijk altijd, maar als deze dan tussen twee verflagen zit opgesloten, kunnen deze panelen gaan werken en scheuren. Dus beter een mooie houtkleur aan de binnenkant voor het behoud van de kast.

Al onze meubels bekijken?

Kom langs in Waddinxveen of bel +316 51 03 04 46