Meidenkasten - Spekkasten

Contact opnemen

Vind uw nieuwe meiden-, spekkast bij Het Inboedelhuis

Leuke spekkasten en meidenkasten in hippe kleuren. Maak uw meidenkamer echt af met een hippe spekkast. Kies uw kast, bepaal de kleur en de pootjes en wij maken de kast helemaal op maat. Ideaal voor elke tienerkamer. Echte antieke oude opbergkisten zijn voldoende aanwezig. Bekijk ons volledige assortiment in onze ruime hal in Waddinxveen.

Een kijkje in de winkel

Wat is een meidenkast / spekkast?

Een meiden- dienstbodekast was vroeger een kast voor de dienstboden, het hulpje van een huishouden. De dienstbode was vaak gevestigd in een kamer op zolder, deze ruimte was niet zo hoog. Vandaar dat deze dienstbodekasten wat kleiner zijn dan een normale kast. 


De term spekkast komt van een droogkast om vlees te conserveren. Deze kast was ook vaak te vinden op zolder, vandaar het formaat.

Materiaal meidenkast / spekkast

Alle meidenkasten / spekkasten in onze grote hal zijn meer dan 100 jaar oud. Een kast met geschiedenis. Deze kasten zijn van massief grenen. Hierdoor is de kast duurzaam en kan deze tegen een stootje. 


Het houtsoort is massief en kan zeer goed voor meubels gebruikt worden. Een lange duurzame levensduur wordt zo gewaarborgd.

Ons proces

Al onze kasten worden van te voren bewerkt om nog vele jaren mee te gaan. Zo worden onze meidenkasten / spekkasten:


• Professioneel schoongemaakt zodat u weer een fris meubel krijgt. 


• De kasten worden goed gereinigd in speciale baden. Een duurzaam proces waarbij we alle verlagen diep worden verwijderen. Dit doen wij zodat onze verf goed blijft zitten en de meidenkast / spekkast geen last krijgt van afbladdering.


• De meidenkasten / spekkasten worden grondig geschuurd en gerestaureerd waar nodig. De nieuwe delen zorgen ook weer voor een langdurig gebruikt. Terwijl de charme en de sfeer van het authentieke meubel bewaard blijft.


Meubels naar uw wens gemaakt 

Stoer of romantisch, felgekleurd of ingetogen, alle kasten kunnen worden aangepast. Niet alleen de kleur, maar ook de inhoud van de kast passen we naar wens voor u aan.


Wilt u legplanken of roedes, of een combinatie van beide? Dat kan! Kies ook de pootjes en handgreepjes en maak uw antieke kast helemaal eigen.

Neem contact op

 Al onze meidenkasten en spekkasten bekijken? Kom langs in Waddinxveen of bel 0182 - 52 66 77 of 06 - 510 304 46.

Neem contact op