Meidenkasten - Spekkasten

Contact opnemen

Vind uw nieuwe meiden-, spekkast bij Het Inboedelhuis

Leuke spekkasten en meidenkasten in hippe kleuren. Maak uw meidenkamer echt af met een hippe spekkast. Kies uw kast, bepaal de kleur en de pootjes en wij maken de kast helemaal op maat. Ideaal voor elke tienerkamer. Echte antieke oude opbergkisten zijn voldoende aanwezig. Bekijk ons volledige assortiment in onze ruime hal in Waddinxveen.

Een kijkje in de winkel

Wat is een meidenkast / spekkast?

 

Een meiden- dienstbodekast was vroeger een kast voor de dienstboden, het hulpje van een huishouden. De dienstbode was vaak gevestigd in een kamer op zolder, deze ruimte was niet zo hoog. Vandaar dat deze dienstbodekasten wat kleiner zijn dan een normale 


De term spekkast komt van een droogkast om vlees te conserveren. Deze kast was ook vaak te vinden op zolder, vandaar het formaat.

 

Materiaal meidenkast / spekkast

Alle meidenkasten / spekkasten in onze grote hal zijn meer dan 100 jaar oud. Een kast met geschiedenis. Deze kasten zijn van massief grenen. Hierdoor is de kast duurzaam en kan deze tegen een stootje. 

 

Het houtsoort is massief en kan zeer goed voor meubels gebruikt worden. Een lange duurzame levensduur wordt zo gewaarborgd.

 

Hal te Waddinxveen

Alle renovaties gebeurd intern in onze grote hal te Waddinxveen. Doordat wij alle renovaties zelf verzorgen ben je hierdoor vrij om zelf te beslissen wat je graag zou willen. Hierdoor is er veel keuze in verschillende combinaties, opties en indelingen. 

 

Wij hebben geen kant en klare meidenkasten en spekkasten op voorraad staan. Je kiest zelf bij ons uit welke wij naar jouw wensen zullen renoveren. Vervolgens kun je het meubel bij ons ophalen.

Ons proces

Al onze kasten worden van te voren bewerkt om nog vele jaren mee te gaan. Zo worden onze meidenkasten / spekkasten:

  • Professioneel schoongemaakt zodat u weer een fris meubel krijgt. 

  • De kasten worden goed gereinigd in speciale baden. Een duurzaam proces waarbij we alle verflagen diep worden verwijderd. Dit doen wij zodat onze verf goed blijft zitten en de meidenkast / spekkast geen last krijgt van afbladdering.

  • De meidenkasten / spekkasten worden grondig geschuurd en gerestaureerd waar nodig. De nieuwe delen zorgen ook weer voor een langdurig gebruik. Terwijl de charme en de sfeer van het authentieke meubel bewaard blijft.

  • De binnenkant van meubels krijgen een speciale behandeling met een waterbasis houttint. Dit geeft voeding, zorgt voor een beter uiterlijk en laat de meubels ademen. Hierdoor is het niet noodzakelijk de binnenkant te verven. Het verven van de binnenkant geeft ook vaak verticale scheuren doordat dit de werking van het hout blokkeert. Dat willen wij natuurlijk niet.

Meubels naar uw wens gemaakt 

Stoer of romantisch, felgekleurd of ingetogen, alle kasten kunnen worden aangepast. Niet alleen de kleur, maar ook de inhoud van de kast passen we naar wens voor u aan.


Wilt u legplanken of roedes, of een combinatie van beide? Dat kan! Kies ook de pootjes en handgreepjes en maak uw antieke kast helemaal eigen.

Neem contact op

 Al onze meidenkasten en spekkasten bekijken? Kom langs in Waddinxveen of bel 0182 - 52 66 77 of 06 - 510 304 46.

Neem contact op

Het Inboedelhuis
Mercuriusweg 16b 
2741TA Waddinxveen

T: 0182 - 52 66 77

M: 06 - 510 304 46

E: info@hetinboedelhuis.nl

Privacyverklaring

KvK nummer: 29032763

Openingstijden

Dinsdag 10:00 - 17:00

Woensdag 10:00 - 17:00

Donderdag 10:00 - 17:00

Vrijdag 10:00 - 17:00

Zaterdag 10:00 - 17:00

Koopzondagen                                        11.00 - 16.00

Koopzondagen 2022: 6 juni, 26 juni, 28 aug.,

18 sept., 2 okt., 6nov., 11  dec., 15 jan. 2023